Nettiostajan edut
Clock icon
Auki 24h vuorokaudessa

Happy icon
Yli 50 000 tyytyväistä asiakasta

Flag icon
Suomalaista verkkokauppaa

Box icon
Ilmainen toimitus kirjetuotteille*

Euro icon
Gamelife Platinum -pisteet*

Delivery guarantee icon
Toimitustakuu seuraavaksi arkipäiväksi*

Raffle icon
Erikoiskampanjat ja arvonnat*

 
*rekisteröitymällä

PEGI-järjestelmä


Mitä luokitukset ovat?

Ikäluokitusjärjestelmän avulla varmistetaan, että viihteeseen – kuten elokuviin, videoihin, DVD-levyihin ja tietokonepeleihin – on selvästi merkitty, mille ikäryhmälle sen sisältö soveltuu parhaiten. Ikäluokitukset auttavat kuluttajia (erityisesti lasten vanhempia) päättämään, ostavatko he tietyn tuotteen.

Tietokone- ja videopeleillä on miljoonia pelaajia eri puolilla Eurooppaa. Yhdistyneessä kuningaskunnassa 37 prosenttia 16–49-vuotiaista määrittelee itsensä "aktiivisiksi pelaajiksi" (pelaajia, jotka ilmoittavat pelaavansa usein pelikonsolilla, käsikonsolilla tai PC:llä). Espanjassa ja Suomessa 28 prosenttia 16–49-vuotiaista määritellään "aktiivisiksi pelaajiksi" (Nielsen-raportti, 2008). Vaikka useimmat pelit (49 prosenttia) soveltuvat kaikenikäisille pelaajille, on myös paljon sellaisia pelejä, jotka soveltuvat vain vanhemmille lapsille ja teini-ikäisille. Lisäksi jotkin pelit (4 prosenttia) on tarkoitettu vain aikuisille (yli 18-vuotiaille).

Pelin luokitus vahvistaa, että se soveltuu tietyn ikärajan ylittäneille pelaajille. Näin ollen peli, jonka PEGI-luokitus on 7, soveltuu vain seitsemänvuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille, ja peli, jonka PEGI-luokitus on 18, soveltuu vain täysi-ikäisille. PEGI-luokitus ei kerro pelin vaikeudesta, vaan pelin sisällön soveltuvuudesta tietylle ikäryhmälle.

PEGI-luokitusta käytetään ja se tunnetaan kaikkialla Euroopassa, ja sillä on Euroopan komission vahva tuki. Sitä pidetään Euroopan laajuisen yhdenmukaistamisen malliesimerkkinä lastensuojelun alalla.

Gamelife näyttää PEGI-ikonit pelien tuotekuvauksissa. Merkinnän puuttuessa, voit tarkistaa ko. tuotteen ikärajan osoitteesta www.pegi.info

Ikärajat:

PEGI 3+ PEGI 7+ PEGI 12+ PEGI 16+ PEGI 18+
Payment method icons